EVENEMENTEN

Springplank zet zich breed in voor opkomende culturele makers. We zoeken onvermoeid naar kansen om makers en de samenleving met elkaar te verbinden. Het hele jaar door vind je Springplank evenementen in samenwerking met toonaangevende locaties. Van open calls tot awards, scroll naar beneden
en ontdek of er iets voor jou tussen zit!

SPRINGPLANK KUNSTROUTE 2022 

SPRINGPLANK AWARD 2022 
In samenwerking met Museum Speelklok

Wij streven ernaar om opkomende makers een zo goed mogelijke start te geven van hun carrière. Daarom heten wij Springplank! Samen met Museum Speelklok introduceren wij dit jaar de “Springplank Award”!

1 oktober was de opening van de Springplank Award bij Museum Speelklok in de gratis toegankelijke Kunsthub. Yara en Daniel van @knalgeel.studio hebben samen de Klappermobiel gemaak. De klappermobiel is een spectaculaire muziekinstallatie die jij zelf kan bespelen, laat je inspireren door de video. 

"Het werk van Daniel en Yara is een hele verrassende en volwaardige klankinstallatie. Het is fantastisch dat het publiek direct het resultaat kan horen als zij in interactie gaan met het werk. Het alledaagse mechaniek van een kettingkast in combinatie van een klappertje maakt het werk toegankelijk voor publiek van alle leeftijden. Het is extra tof dat je alleen, of met meerdere mensen de klankinstallatie kan bedienen!"

POSTPOSITIONS

Een tentoonstelling met werk van 18 alumni HKU Design
3 december – 24 december 2022

Locatie:
AG HKU
Minrebroederstraat 16, 3512 GT Utrecht

Opening:
Vrijdag 2 december om 17.00 uur

In POSTPOSITIONS presenteren 18 alumni van HKU Design, afgestudeerd in de jaren 2020 en 2021, werk dat zij hebben ontwikkeld in de periode na hun eindexamen. Het gaat om een gevarieerde groep jonge makers, afkomstig van de studierichtingen Fashion Design, Product Design en Spatial Design, die reageerden op een open call, waarna curator Lennart de Neef de uiteindelijke selectie heeft gemaakt. De titel POSTPOSITIONS slaat op de periode na de studie, maar ook na corona, na wat geweest is: een periode waarin we ons moeten herpositioneren in een nieuwe wereld.

De Neef, zelf alumnus HKU Product Design 2016, ontwierp een aantal ruimtes binnen AG die verschillende contexten representeren en fungeren als settings waarin het zeer diverse werk van de exposanten samenkomt. De zo ontstane combinaties van meubels, lampen, mensfiguren, sculpturen, video’s en werken aan de wand geven een dynamisch beeld van de beginnende beroepspraktijk van de geselecteerde kunst- en ontwerptalenten.

Exposanten
Minoesch Beeldstroo, Ernest Bessems, Tom Dolmans, Vera Geldermans, Emmy van de Grift, Tom Haakman, Jelle Haverkort, Thomas Klein Horsman, Bianca Huisman, Lisanne Kamphuis, Adinda de Kousemaeker, Rosa Mol, Zowa Rindt, Erik Sluijs & Rutger Dam, Annebel Vernooij & Alana van der Valk, Merel Vorst

POSTPOSITIONS is een initiatief van HKU Design en is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Springplank. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het Corona Herstelfonds van de Gemeente Utrecht.